Додела награда и признања судовима

Општа седница Врховног касационог суда, на седници одржаној 14. септембра 2016. године, донела је Правилник о додели награда и признања судовима.

Циљ доделе награде и признања судовима, јесте промовисање ефикасности, квалитета и иновативности у раду и најбоље праксе, стварање подстицајног радног окружења и остваривање најбољих резултата у раду судова.

Награде се додељују судовима који поступају у првом степену за остварене најбоље резултате рада у односу на све судове исте врсте у једној или више категорија дефинисаних Правилником о додели награда и признања судовима.

Категорије су: повећање броја решених старих предмета у суду у односу на исти период претходне године; повећање броја укупно решених предмета у суду у односу на исти период претходне године; иновација у управљању предметима или у управљању судом и унапређење транспарентности и јавности рада суда.

Признања се додељују судовима који су својим посебним активностима и залагањем допринели унапређењу ефикасности и квалитета судског система.

Посебна признања додељују се судовима без старих предмета у раду.

Судовима ће се додељивати награде и признања једном годишње, за текућу годину.

Први пут, награде и признања, биће додељене на Годишњем саветовању судија Републике Србије „Судијски дани - 2016“, које се одржава од 9. до 12. октобра 2016. године у Врњачкој Бањи.