Predstavljena „Funkcionalna analiza pravosuđa u Srbiji“

Vrhovni kasacioni sud u partnerstvu sa Ministarstvom pravde i Republičkim javnim tužilaštvom organizovao je konferenciju na kojoj je predstavljena „Funkcionalna analiza pravosuđa u Srbiji“, u utorak 3. februara 2015. godine u Klubu Narodnih Poslanika.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, ocenio je da su u „Funkcionalnoj analizi pravosuđa“ identifikovani ključni problemi i definisane mere za njihovo prevazilaženje. „Konačni cilj zajedničkih napora svih relevantnih pravosudnih institucija jeste uspostavljanje nezavisnog, nepristrasnog, odgovornog, stručnog i efikasnog pravosuđa“, rekao je predsednik Vrhovnog kasacionog suda i podsetio da je uloga pravosuđa u procesu pregovora sa Evropskom unijom veoma značajna.

Uvodnim rečima su se obratili Dragomir Milojević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda, Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde, Milan Bojković, zamenik Republičkog javnog tužioca, Oscar Benedict, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i Tony Verheijen, menadžer Svetske banke za Srbiju.

„Funkcionalna analiza pravosuđa u Srbiji“ je izrađena u okviru Multidonatorskog fonda za podršku sektoru pravde u Srbiji.