Prezentacija Pravilnika o zameni i izostavljanju podataka u sudskim odlukama

Vrhovni kasacioni sud uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, organizovao je prezentaciju Pravilnika o zameni i izostavljanju (pseudonimizaciji/anonimizaciji) podataka u sudskim odlukama, za predsednike Privrednog i Prekršajnog suda u Nišu, Odeljenja Prekršajnog apelacionog suda, Apelacionog suda i sudova sa područja Apelacionog suda u Nišu, 12. maja 2017. godine u Nišu.

Pravilnik o zameni i izostavljanju (pseudonimizaciji/anonimizaciji) podataka u sudskim odlukama i Otvorenu listu deskriptora (ključne reči) predstavile su sudije Vrhovnog kasacionog suda i članovi Radne grupe za izradu Pravilnika Ljubica Milutinović, Bata Cvetković, Vesna Popović i Vesko Krstajić.

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda, na sednici održanoj 20. decembra 2016. godine, donela je Pravilnik o zameni i izostavljanju (pseudonimizaciji/anonimizaciji) podataka u sudskim odlukama, koji se primenjuje od 1. januara 2017. godine.

Pravilnikom se uređuje način zamene i izostavljanja podataka u sudskim odlukama Vrhovnog kasacionog suda, uključujući i način i tehniku anonimizacije/pseudonimizacije u odlukama u elektronskom i pisanom obliku.