Sastanak predsednika Vrhovnog kasacionog suda sa Delegacijom tužilaca Republike Mađarske

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se sa Delegacijom tužilaca Republike Mađarske, 28. marta 2017. godine u Vrhovnom kasacionom sudu. Sastanku je prisustvovao i NJ.E. Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter (Attila Pinter).

Delegaciju tužilaca Republike Mađarske su činili Generalni tužilac Peter Polt, Okružni tužilac pograničnog okruga Čongrad Žolt Kopas i Glavni tužilac Kancelarije za centralne istrage Imre Keresteš.

Sastanku su prisustvovali i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, zamenik Republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević, zamenik Republičkog javnog tužioca Branko Stamenković i zamenik predsednika Vrhovnog kasacionog suda sudija Janko Lazarević.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, upoznao je Delegaciju tužilaca Mađarske sa organizacijom i nadležnostima Vrhovnog kasacionog suda i sudova u Republici Srbiji.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i iskustva i naglašena spremnost za unapređenjem saradnje između sudova i tužilaštava Srbije i Mađarske, imajući u vidu porast terorizma, trgovine ljudima, neovlašćene trgovine opojnih droga, migracija i koruptivnih krivičnih dela.

Delegacija tužilaca Republike Mađarske boravi u poseti Srbiji od 27. do 29. marta 2017. godine.