Sastanak predsednika Vrhovnog kasacionog suda sa predsednikom Vrhovnog suda SAD

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda, Dragomir Milojević, sastao se 3. novembra 2015. godine u Vašingtonu, sa predsednikom Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država Johnom G. Robertsom, u okviru studijske posete SAD, na temu „Primeri najboljih praksi u postupanju sudova“.

Predsednici vrhovnih sudova Srbije i SAD, na sastanku su se upoznali sa pravnim sistemima dve države, razgovarali o ulozi Vrhovnog suda, kao najvišeg suda, u postizanju moćne države i garanta pravne sigurnosti građana.

Predsednik Milojević, je tokom razgovora istakao: „Da budućnost srpskog pravosuđa želi da vidi u sudijama, čiji su koreni postavljeni u Srbiji još u doba Svetog Save i Cara Dušana i filozofiji prava kojom se sudije Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država bave obavljajući svoju funkciju.“

Delegaciju Republike Srbije, koju predvodi predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, čine sudije Vrhovnog kasacionog suda, sudije apelacionih sudova, sudije Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu i pomoćnik ministra pravde za evropske integracije i međunarodne projekte i šef pregovaračke grupe za Poglavlje 23 Čedomir Backović.

Posetu Sjedinjenim Američkim Državama, organizuje Kancelarija stalnog pravnog savetnika Ministarstva pravde SAD pri Ambasadi SAD u Beogradu.