Билатерални састанак заменика директора Директората за људска права Савета Европе и в.ф. председника Врховног касационог суда

Билатерални састанак заменика директора Директората за људска права Савета Европе и шефа Департмана за извршење пресуда Европског суда за људска права Fredrika Sundbergа и вршиоца функције председника Врховног касационог суда Драгомира Милојевића одржан је 19. фебруара 2019. године у Врховном касационом суду.

Састанку су присуствовале и судије Врховног касационог суда, председници апелационих судова, Катарина Недељковић, шеф секције Одељења за извршење пресуда Европског суда за људска права, Наташа Плавшић, заменик државног правобраниоца-заступник Републике Србије пред Европским судом за људска права и   Маја Лазовић Мићић, представник Канцеларије Савета Европе у Београду.

На састанку се разговарало о извршењу пресуда Европског суда за људска права на националном нивоу и активностима Врховног касационог суда као највишег суда у Србији у примени Закона о заштити права на суђење у разумном року.