Врховни касациони суд примљен у чланство Удружења Државних савета и Врховних управних судова ЕУ, у својству посматрача

Врховни касациони суд Републике Србије примљен је у чланство Удружења Државних савета и Врховних управних судова Европске Уније (ACA-Europe), у својству посматрача, одлуком Генералне скупштине, која је одржана 19. маја 2015. године у Брну, Република Чешка.

Удружење Државних савета и Врховних управних судова Европске Уније (ACA-Europe), пружа могућност државама, које су добиле статус кандидата за чланство у Европској Унији и које имају за циљ придруживање Европској Унији, да буду примљене у чланство у својству посматрача, поштујући независност сваког члана Удружења.

Председник Управног суда, судија Јелена Ивановић, се том приликом у име председника Врховног касационог суда, захвалила на пријему Врховног касационог суда, као највишег носиоца правосудне власти у Републици Србији, у Удружење Државних савета и Врховних управних судова Европске Уније, и истакла да пријем значајно доприноси афирмацији управног судства у Републици Србији, коме предстоје значајне реформе у складу са Националном стратегијом реформе правосуђа за период 2013-2018. године.