Донација рачунарске опреме Врховном касационом суду, од стране Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА)

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, примио је амбасадора Републике Турске у Србији, Њ.Е. Мехмета Кемала Божаја (Mehmet Kemal Bozay) и представнике Канцеларије Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) коју је предводио координатор Мехмед Бајрак, 01. јуна 2016. године, у Врховном касационом суду.

Турска агенција за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) донирала је рачунарску опрему у вредности око 30.000 евра (30 компјутера и 24 штампача), Врховном касационом суду.

Председник Врховног касационог суда се захвалио амбасадору Републике Турске у Србији и представницима Канцеларије Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) на донацији, истакавши да нова рачунарска опрема доприноси бољим условима за рад судија и запослених у Врховном касационом суду а све у циљу унапређења рада и стварању ефикасног, непристрасног и транспарентног правосудног система уз достизање највиших опште прихваћених међународних стандарда. Председник Милојевић је подсетио да се уз помоћ Турске агенције за међународну сарадњу и координацију реновира зграда Основног и Вишег суда у Новом Пазару.

Амбасадор Републике Турске у Србији, Њ.Е. Мехмет Кемал Божај (Mehmet Kemal Bozay), је истакао да је правни систем темељ сваке државе и да Турска и Србија треба да размене искуства на заједничком путу ка Европској унији, посебно у области правосуђа.

Координатор Турске агенције за међународну сарадњу и координацију Мехмед Бајрак је рекао да ће донација побољшати техничке капацитете рада Врховног касационог суда.

На састанку је договорен наставак сарадње и међусобних посета у циљу размене искустава правосудних система и судова за добробит грађана Србије и Турске.