Завршна конференција Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (JRGA)

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић учествовао је на завршној конференцији USAID-овог Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (JRGA), која је одржана 5. октобра 2016. године у Београду.

„Пројекат је пружио подршку Републици Србији у њеним напорима да побољша ефикасност и транспарентност у спровођењу правде, кроз унапређење способности прекршајних судова и Управног суда и допринео бољој функционалности судства“, истакао је председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић.

Председник Врховног касационог суда је нагласио, да је Пројекат за реформу правосуђа и одговорну власт, омогућио и да Република Србија има најсавременији Закон о заштити узбуњивача.

USAID-ов Пројекат за реформу правосуђа и одговорну власт (JRGA), покренут је 2011. године, са циљем јачања владавине права и независности правосудних органа и спровођења правде у Србији; побољшања свести јавности о реформама у правосудном сектору и јачања капацитета владиних институција, независних агенција и организација цивилног друштва.