Конференција председника судова на тему: Нови закон о извршењу и обезбеђењу - ново решење за старе предмете

Врховни касациони суд је уз подршку Пројекта “Унапређење ефикасности правосуђа” који финансира ЕУ одржао конференцију председника основних, привредних, виших и апелационих судова на тему: Нови закон о извршењу и обезбеђењу - ново решење за старе предмете.

Конференцијом је председавао председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, који је отворио конференцију и истакао значај припреме судова за поступање по новом Закону о извршењу и обезбеђењу, као и улогу Врховног касационог суда као носиоца посла у спровођењу Јединственог програма решавања старих предмета и пратећег Посебног програма за решавање старих извршних предмета.

У уводном делу конференције, излагања су имали и Њ.Е. Амбасадор Мајкл Давенпорт и помоћник министра правде Нела Кубуровић.

На конференцији је представљено Упутство за спровођење Закона о извршењу и обезбеђењу и споразума о сарадњи између Врховног касационог суда и пројекта ИПА2012 “Унапређење ефикасности правосуђа у Републици Србији” које је сачинио Врховни касациони суд, Високи савет судства и Министарство правде.

У другом делу састанка представљен је пројекат “Унапређење ефикасности правосуђа” финансиран средствима ЕУ, који основним судовима треба да пружи подршку у спровођењу Упутства.