МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА - Сусрет в.ф. председника суда са представницима УСАИД-а

В.ф. председника Врховног касационог суда, Драгомир Милојевић, примио је 07.03.2013. године представнике Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), коју су чинили директорка мисије УСАИД-а у Србији, Сузан Фриц (Susan Fritz), директор УСАИД канцеларије за демократију и управљање, Питер Виблер (Peter Wiebler) и главни саветник за владавину права, Роб Форс (Rob Force). Главна тема разговора били су постигнути резултати у досадашњој сарадњи и њено даље унапређење, као и будућа подршка и активности на пројектима који су у току.

В.ф. председника суда Драгомир Милојевић захвалио се на досадашњој сарадњи и подршци коју УСАИД пружа правосуђу Србије, радећи на пројектима који доприносе отвореном, ефикасном и транспарентном раду судова. Посебно је истакао значај сарадње Програма поделе власти са Високим саветом судства и Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт, кроз који се пружа подршка Управном суду, Вишем прекршајном суду и прекршајним судовима. Поред тога, истакао је да је од изузетне важности да се постигнути резултати и препоруке које се дефинишу кроз пројекте и имплементирају. В.ф. председника суда је на састанку изнео своје виђење стања у судству, предочио приоритете Високог савета судства у наредном периоду и кратко их упознао са радом на изради нове Националне стратегије реформе правосуђа 2013-2018.

Представници УСАИД-а су исказали спремност да се до краја године интензивира рад на започетим пројектима и да се заједничким снагама дефинишу и предузму краткорочне мере које ће довести до одговарајућих резултата, а које можемо одмах да представимо и применимо.