Посета председника и заменика председника Врховног касационог суда Вишем суду у Врању

Председник Врховног касационог суда, судија Драгомир Милојевић и заменик председника овог суда, судија Снежана Андрејевић су, у својству чланова радне групе за спровођење Јединственог програма за решавање старих предмета, заједно са представницима USAID – SPP-а (Програма поделе власти), посетили Виши суд у Врању и одржали састанке са председницима судова и судијама Вишег и Основног суда у Врању, Основног суда у Сурдулици, Основног суда у Бујановцу и Прекршајног суда у Врању, 02. децембра 2014. године, а са председницима и судијама Вишег и Основног суда у Прокупљу, Основног суда у Куршумлији и Прекршајног суда у Прокупљу, 03. децембра 2014. године.

Мерама за примену Јединственог програма решавања старих предмета у судовима у Републици Србији, који је донео Врховни касациони суд, предвиђено је и одржавање састанака са судијама и председницима судова и разматрање предузимања посебних активности у појединим судовима, оптерећених старим предметима, као и подршка реализацији појединачних годишњих програма решавања старих предмета у судовима од стране USAID – SPP-а, да би се остварило планирано смањење старих предмета у свим судовима у Републици.

Састанци са председницима и судијама одржани су и 27. и 28. октобра 2014. године, када су заменици председника Врховног касационог суда, судије Јанко Лазаревић и Снежана Андрејевић посетили Виши и Основни суд у Новом Пазару и одржали састанке са председницима и судијама тих судова, као и Основног суда у Сјеници, Прекршајног суда у Новом Пазару и Прекршајног суда у Сјеници. Поред тога, овом приликом посетили су и Основни и Прекршајни суд у Сјеници, а ради увида у услове у којима раде судије овог новоформираног основног суда.