Представљена „Функционална анализа правосуђа у Србији“

Врховни касациони суд у партнерству са Министарством правде и Републичким јавним тужилаштвом организовао је конференцију на којој је представљена „Функционална анализа правосуђа у Србији“, у уторак 3. фебруара 2015. године у Клубу Народних Посланика.

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, оценио је да су у „Функционалној анализи правосуђа“ идентификовани кључни проблеми и дефинисане мере за њихово превазилажење. „Коначни циљ заједничких напора свих релевантних правосудних институција јесте успостављање независног, непристрасног, одговорног, стручног и ефикасног правосуђа“, рекао је председник Врховног касационог суда и подсетио да је улога правосуђа у процесу преговора са Европском унијом веома значајна.

Уводним речима су се обратили Драгомир Милојевић, председник Врховног касационог суда, Чедомир Бацковић, помоћник министра правде, Милан Бојковић, заменик Републичког јавног тужиоца, Oscar Benedict, заменик шефа Делегације Европске уније у Србији и Tony Verheijen, менаџер Светске банке за Србију.

„Функционална анализа правосуђа у Србији“ је израђена у оквиру Мултидонаторског фонда за подршку сектору правде у Србији.