Студијска посета турске делегације - међународна сарадња

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, са члановима српске делегације - судијама овог суда, примио је 28. априла 2014. године у просторијама Врховног касационог суда деветочлану делегацију Министарства правде Републике Турске, коју је предводио господин Рефатулах Каракаја, судија - саветник.

Службена делегација Турске боравила је у студијској посети судовима Републике Србије 28. и 29. априла 2014. године, када је обавила низ састанака и разговора са судијама разних судова у Београду, а у циљу предстојећег процеса увођења апелационих судова у судски систем Турске.

Теме разговора учесника биле су везане за искуства наших судија и судова у процесу имплементације процесних закона, као и за тешкоће и проблеме са којима се суочило српско правосуђе увођењем апелационих судова у нову мрежу судова 2010. године. Гости су желели да ближе упознају и проуче судски систем у Србији, како би инкорпорирање апелационих судова у њихов правни систем било што ефикасније.

Најављена је могућност даље сарадње и разговора у вези најинтересантнијих тема везаних за реформу нашег, и предстојећу реформу судског система у Турској.