Судије Врховног касационог суда у посети Министарству правде, Врховном суду и Уставном суду Републике Словеније

Судије Врховног касационог суда, посетиле су од 28. до 29. маја 2015. године, Министарство правде Републике Словеније, Врховни суд Републике Словеније и Уставни суд Републике Словеније.

Током посете судије су се састале са представницима Директората за правосудно законодавство и Директората за међународну сарадњу и Законе Европске уније, са представницима Врховног суда Републике Словеније и Уставног суда Републике Словеније.

Размењена су искуства судија Врховног суда и Уставног суда Републике Словеније са судијама Врховног касационог суда о примени Европске конвенције за заштиту људских права, судској пракси највиших судова Републике Словеније и заштити права на суђење у разумном року.

Делегацију судија Врховног касационог суда су чинили судија Јанко Лазаревић, заменик председника суда, судија Љубица Милутиновић, председник Одељења за заштиту права на суђење у разумном року, судија Бранислава Апостоловић, заменик главног и одговорног уредника Билтена судске праксе, судија Јелена Боровац и судија Драган Скоко.

Посета је реализована у оквиру пројекта Савета Европе “Подршка судству у Србији у примени Европске конвенције о људским правима”.