Aktuelnosti

Delegacija sudova i institucija iz Srbije, koju je predvodio predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević boravila je u studijskoj poseti Italiji od 12. do 15. septembra 2017. godine.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević boravi u studijskoj poseti Italiji od 12. do 15. septembra 2017. godine, u organizaciji projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“ koji finansira Evropska unija.

Godišnje savetovanje sudija Republike Srbije „Sudijski dani - 2017“ održaće se od 5. do 7. oktobra 2017. godine u Vrnjačkoj Banji.

Vrhovni kasacioni sud u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope, 29. avgusta 2017. godine u Palati Srbija u Beogradu, organizovao je sastanak predsednika i sudija Vrhovnog kasacionog suda sa predsednicima svih sudova u Srbiji.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević i ministar pravde Republike Srbije Nela Kuburović doneli su 28. juna 2017. godine Uputstvo za unapređenje medijacije u Republici Srbiji po Zakonu o posredovanju u rešavanju sporova („Službeni glasnik RS“, br.

Javnobeležnička komora Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizovala je Prezentaciju Izveštaja o implementaciji javnog beležništva u Republici Srbiji, 29. juna 2017. godine u Klubu narodnih poslanika u Beogradu.

Komisija za dodelu nagrada i priznanja Vrhovnog kasacionog suda objavljuje Poziv za podnošenje predloga za nagradu za inovaciju u upravljanju predmetima ili u upravljanju sudom.

Regionalni okrugli sto „Odeljenja sudske prakse i drugi modeli za ujednačavanje sudske prakse“ održan je 26. juna 2017. godine u Beogradu, u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope u saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Pravosudnom akademijom.

Komora javnih izvršitelja Srbije dodelila je Vrhovnom kasacionom sudu Zahvalnicu za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos razvoju i unapređenju profesije javnih izvršitelja, 19. juna 2017. godine, na proslavi povodom obeležavanja petogodišnjice rada Komore javnih izvršitelja.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević učestvovao je na okruglom stolu o Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji je održan 16. juna 2017. godine u Beogradu, u organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pages