Aktuelnosti

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević i ministar pravde Republike Srbije Nela Kuburović doneli su 28. juna 2017. godine Uputstvo za unapređenje medijacije u Republici Srbiji po Zakonu o posredovanju u rešavanju sporova („Službeni glasnik RS“, br.

Javnobeležnička komora Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizovala je Prezentaciju Izveštaja o implementaciji javnog beležništva u Republici Srbiji, 29. juna 2017. godine u Klubu narodnih poslanika u Beogradu.

Komisija za dodelu nagrada i priznanja Vrhovnog kasacionog suda objavljuje Poziv za podnošenje predloga za nagradu za inovaciju u upravljanju predmetima ili u upravljanju sudom.

Regionalni okrugli sto „Odeljenja sudske prakse i drugi modeli za ujednačavanje sudske prakse“ održan je 26. juna 2017. godine u Beogradu, u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope u saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Pravosudnom akademijom.

Komora javnih izvršitelja Srbije dodelila je Vrhovnom kasacionom sudu Zahvalnicu za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos razvoju i unapređenju profesije javnih izvršitelja, 19. juna 2017. godine, na proslavi povodom obeležavanja petogodišnjice rada Komore javnih izvršitelja.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević učestvovao je na okruglom stolu o Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji je održan 16. juna 2017. godine u Beogradu, u organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Delegacija Vrhovnog suda Republike Hrvatske boravila je od 12. do 15. juna 2017. godine u službenoj poseti Vrhovnom kasacionom sudu Republike Srbije.

Dekan, profesori i studenti Pravnog fakulteta iz Hong Konga posetili su 12. juna 2017. godine Vrhovni kasacioni sud.

Konferencija predsednika vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope održana je od 4. do 7. juna 2017. godine u Budimpešti, u organizaciji Vrhovnog suda Mađarske i CEELI Instituta.

Regionalna konferencija „Mere bezbednosti u krivičnom pravu – norme, sudska praksa i izvršenje“, održana je 2. juna 2017. godine u Beogradu, u organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji.

Pages