Врховни касациони суд добитник Признања за допринос афирмисању права јавности да зна у категорији највиших државних органа

Врховни касациони суд добитник је Признања за допринос афирмисању права јавности да зна у категорији највиших државних органа, које поводом Међународног дана права јавности да зна, додељује Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

„Правна држава незамислива је без владавине права и правне сигурности, али исто тако и без јавности рада државних органа и носилаца јавне власти“, рекао је председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић.

2016. године, Врховни касациони суд добио је признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду у категорији највиших органа јавне власти.

На скупу је представљена публикација „Ставови и мишљења Повереника“.

Скуп посвећен обележавању Међународног дана права јавности да зна, одржан је 28. септембра 2018. године у Београду, у организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности у сарадњи са Mисијом ОЕБС-а у Србији, Независним удружењем новинара Србије, Удружењем новинара Србије и Коалицијом невладиних организација за слободу приступа информацијама.