Саопштења

Судским пословником, чл. 53 и 54 прописано је да Суд даје саопштења за јавност о одлукама Суда за које постоји интересовање јавности. Суд даје и разна саопштења у вези свог рада. У случају да је информација о одлуци, односно раду Суда неистинито, непотпуно или нетачно пренета, Суд може захтевати, у складу са законом, да се објави одговор или исправка.

Свечана академија Правног факултета у Београду, поводом прославе дана Светог Саве, одржана је 27. јануара 2023. године.

Округли сто у оквиру јавне расправе о Нацрту закона о уређењу судова, Нацрту закона о судијама, Нацрту закона о Високом савету судства, Нацрту закона о јавном тужилаштву и Нацрту закона о Високом савету тужилаштва, одржан је 27. децембра 2022. године у Београду.

Правосудна академија је организатор и домаћин Великог финала THEMIS 2022 такмичења, које се одржава од 12. до 16. децембра 2022. године у Београду, у сарадњи са Европском мрежом за обуку у правосуђу (ЕЈТН).

Тридесет пети јубиларни сусрет Копаоничке школе природног права - Слободан Перовић са општом темом “Судски поступак - правда и правичност”, одржава се од 13. до 17. децембра 2022. године на Копаонику.

Конференција „Суд и медији“ одржана је 7. децембра 2022. године у Београду, у циљу унапређења односа судова и медија.

Председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић присуствовала је Годишњој конференцији под називом: Поглед у будућност - Унапређење безбедности жена и девојчица у руралним срединама, која је одржана 16. новембра 2022. године у Београду.

Министарство правде представило је прве радне текстове закона у области правосуђа,  27. септембра 2022. године у Београду. 

Председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић обратила се уводним излагањем и позвала све судије српског правосуђа да узму учешће у јавним дискусијама.

Конференција „Примена Европске конвенције за заштиту људских права - искуства и изазови судова Централне и Југоисточне Европе“ одржава се 15. и 16. септембра 2022. године у Београду.

Судије Врховног касационог суда Мирјана Андријашевић, Татјана Вуковић, Владислава Милићевић, Бојана Пауновић и Весна Станковић ступиле су на функцију на свечаној Општој седници, која је одржана 14. јула 2022. године у Врховном касационом суду.

Конференција о улози истакнутих правника у правосудним саветима одржана је 3. јуна 2022. године на Правном факултету у Београду. Председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Јасмина Васовић обратила се у уводном делу конференције.

Pages