Састанак председника Врховног касационог суда са генералним директором Директората за људска права и владавину права Савета Европе

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић састао се са генералним директором Директората за људска права и владавину права Савета Европе Христосом Јакомопулосом 3. априла 2018. године у Београду.

На састанку се разговарало о уставним реформама у Србији и о сарадњи Врховног касационог суда и Канцеларије Савета Европе.

Председник Врховног касационог суда је генералном директору Директората за људска права и владавину права Савета Европе указао на то да су Врховни касациони суд и Високи савет судства разматрали Радни текст амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије. Врховни касациони суд је на Општој седници одржаној 8. и 9. фебруара 2018. године, извршио Анализу радног текста амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије. Високи савет судства је на седницама одржаним 25. јануара и 13. фебруара 2018. године, усвојио документ Мишљење и сугестије Високог савета судства на амандмане Министарства правде на Устав Републике Србије.

Анализирајући достигнућа и резултате пројеката и програма Канцеларије Савета Европе, чији је корисник Врховни касациони суд, председник Врховног касационог суда и генерални директор Директората за људска права и владавину права Савета Европе су оценили да су постигнути запажени резултати на пољу уједначавања судске праксе.