Састанак са представницима Европске комисије

Председник Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомир Милојевић састао се са представницима Европске комисије 29. марта 2018. године у Врховном касационом суду.

Председник Врховног касационог суда и Високог савета судства састао се са замеником руководиоца Одсека за Србију Кристосом Макридисом (Christos Makridis) и представником Генарлоног директората за правосуђе Јаном Петрием (Jan Petry).

Састанку су присуствовали и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Матеја Норчич Штамцар, шеф политичког одељења Делегације ЕУ у Србији Noora Hayrinen, саветник за правна питања у Делегацији Мирјана Цветковић, заменик председника Врховног касационог суда Радослав Петровић и руководилац Службе председника суда Мирјана Пузовић.

На састанку се разговарало о уставним реформама у Србији. Председник Врховног касационог суда и Високог савета судства је представницима Европске комисије и Делегације ЕУ у Србији указао на то да су Врховни касациони суд и Високи савет судства разматрали Радни текст амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије.

Врховни касациони суд је на Општој седници одржаној 8. и 9. фебруара 2018. године, извршио Анализу радног текста амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије.

Високи савет судства је на седницама одржаним 25. јануара и 13. фебруара 2018. године, усвојио документ Мишљење и сугестије Високог савета судства на амандмане Министарства правде на Устав Републике Србије.