Aktuelnosti

Sudije Vrhovnog kasacionog suda Dubravka Damjanović i Jovan Jovanović, stupile su na funkciju na svečanoj Opštoj sednici, koja je održana 14. januara 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda na sednici održanoj 3. decembra 2020. godine, postavila je sudiju Dragomira Milojevića za vršioca funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda, od 7. decembra 2020. godine dok novi predsednik Suda ne stupi na funkciju, a najduže na 6 meseci.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se 27. novembra 2020. godine u Apelacionom sudu u Kragujevcu sa predsednicima Apelacionog, Višeg, Osnovnog, Privrednog i Prekršajnog suda u Kragujevcu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda i predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević doneo je 16. novembra 2020.

Skup posvećen obeležavanju 70 godina Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda pod nazivom ,,Evropska konvencija o ljudskim pravima: 70 godina od unapređivanja ljudskih prava”, održan je 4. novembra 2020. godine u Beogradu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se sa ministarkom pravde Majom Popović, 3. novembra 2020. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda čestitao je ministarki Popović na izboru i poželeo joj uspeh u budućem radu.

Povodom Evropskog dana pravde – 25. oktobra, Kancelarija Saveta Evrope u Beogadu i Delegacija Evropske unije u Srbiji upriličili su sastanak sa v.f.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji NJ.E. Žilom Bešorom Pluhom (Gilles Arnout Beschoor Plug), 19. oktobra 2020.  godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se sa Georg Stavom (Georg Stawa), atašeom za pravosuđe za Zapadnu Evropu pri Ambasadi Austrije u Beogradu, 12. oktobra 2020. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Sastanak predsednika osnovnih i viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu sa predsednikom Apelacionog suda u Novom Sadu održan je 30. septembra 2020. godine u Višem sudu u Zrenjaninu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević prisustvovao je sastanku.

Pages