Aktuelnosti

Grupa studenata Pravnog fakulteta iz Beograda posetila je 25. oktobra 2021. godine Vrhovni kasacioni sud, povodom Evropskog dana pravde.

Regionalna konferencija „Žrtva krivičnog dela i krivčnopravni instrumenti zaštite (međunarodni pravni standardi, regionalna krivična zakonodavstva, primena i mere unapređenja zašite)“ održana je 22. oktobra 2021. godine u Beogradu.

Vrhovni kasacioni sud je, na Opštoj sednici održanoj 20. i 28. septembra 2021. godine, analizirao tekst Akta o promeni Ustava Republike Srbije i tekst Nacrta ustavnog zakona za sprovođenje amandmana I – XXX na Ustav Republike Srbije koje je, na 56. sednici održanoj 06. septembra 2021.

Vrhovni kasacioni sud dobitnik je Priznanja za doprinos ostvarivanju prava javnosti da zna u kategoriji najviših organa javne vlasti, koje povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, dodeljuje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Povodom izveštavanja medija i oglašavanja različitih strukovnih i nestrukovnih asocijacija o dopuni stava i stavovima koje je Vrhovni kasacioni sud usvojio na sednici Građanskog odeljenja održanoj 16.09.2021.

Šesto Godišnje savetovanje javnih izvršitelja održava se 10. i 11. septembra 2021. godine u Novom Sadu, u organizaciji Komore javnih izvršitelja. Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović obratila se u uvodnom delu Savetovanja.

Godišnje savetovanje Srp­skog udruženja za kri­vič­no­prav­nu te­o­ri­ju i prak­su sa temom „Oštećeno lice i krivičnopravni instrumenti zaštite (međunarodni pravni standardi, norma i praksa)“ održava se od 9. do 11. septembra 2021. godine na Zlatiboru.

Tematski sastanak „Stečaj banaka i drugih finansijskih organizacija i povreda prava na suđenje u razumnom roku u stečajnim postupcima, Praksa Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u stečajnim postupcima i praksa privrednih sudova“ održan je 1. i 2. septembra 2021. godine u Vršcu.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović sastala se sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji NJ.E. Janom Bratutom, 15. jula 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović sastala se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji NJ.E. Semom Fabriciem, 16. juna 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o predstojećim izmenama Ustava i o drugim reformskim procesima.

Pages