Vesti

Grupa studenata Pravnog fakulteta iz Beograda posetila je 25. oktobra 2021. godine Vrhovni kasacioni sud, povodom Evropskog dana pravde.

Vrhovni kasacioni sud dobitnik je Priznanja za doprinos ostvarivanju prava javnosti da zna u kategoriji najviših organa javne vlasti, koje povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, dodeljuje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović sastala se sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji NJ.E. Janom Bratutom, 15. jula 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović sastala se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji NJ.E. Semom Fabriciem, 16. juna 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o predstojećim izmenama Ustava i o drugim reformskim procesima.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović sastala se sa šefom misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom, 15. juna 2021. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda na sednici održanoj 26. februara 2021. godine, pružila je jednoglasnu podršku kandidatu za predsednika Vrhovnog kasacionog suda, sudiji Jasmini Vasović.

Završna konferencija projekta „EU za Srbiju - Podrška Vrhovnom kasacionom sudu“ održana je 19. februara 2021. godine.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta koji su ostvareni kroz saradnju sa pravosudnim institucijama Srbije i uz podršku Evropske unije.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda i predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević doneo je 16. novembra 2020.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević sastao se sa ministarkom pravde Majom Popović, 3. novembra 2020. godine u Vrhovnom kasacionom sudu.

V.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda čestitao je ministarki Popović na izboru i poželeo joj uspeh u budućem radu.

Vrhovni kasacioni sud dobitnik je Priznanja za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja u kategoriji najviših organa javne vlasti, koje povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, dodeljuje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Pages